tirsdag, januar 16, 2007

Statement


Velkommen til Fjernbetjentene.

Denne blog er først og fremmest ment som et direkte og utvetydigt modsvar til den nyindførte medielicens. Det er en "sætten-foden-ned" overfor et tvedelt dansk "public service"-organ, der i begge tilfælde simpelthen har været for dårlige til at sælge deres vare, ganske enkelt fordi den er for dårlig og ikke attraktiv nok for forbrugeren, og som derfor nu, gennem lobby-arbejde og forfejlede og forskruede argumenter, indfører en tvungen medielicens for alle. Hvor langt størstedelen af Danmarks mediebrugere har sat sig på deres hænder og bare lader stå til, ser vi i stedet dette som en enestående chance for at begynde at kræve mere af de medier vi bruger vores tid på.

Hvor danskerne gik på barrikaderne og vred armen om på økonomiministeren, da bankerne i sin tid forsøgte at indføre et dankort-gebyr, den ultimative brugerbetaling, er der idag ingen der råber op om en medielicens, der reelt gør det umuligt for nogen dansker at undgå at betale til et system, der gang på gang har vist sig dybt inkompetent i finansielle spørgsmål, senest set ved overskredne budgetter for den nye DR-by.
Er fjernsynet simpelthen gået hen og er blevet en formynderisk forælder, et opdragende organ vi ikke længere stiller spørgsmål til, og kræver noget af?

Det er dernæst formålet med denne blog, at udpege de tilfælde hvor vi mener den public service, vi nu gør os overordentlig fortjent til med den nye licens, bliver overtrådt, eller hvor kvaliteten af det sendte simpelthen er af for ussel en standard. Det skal være slut med at genudsende affaldsprodukter fra de landsdækkende mediekanaler. Det vil i hvert fald ikke længere ske uden påtale.

Er skribenterne af denne blog så bare forkælede medlemmer af zapper-generationen, som bruger alt for meget tid på TV?

Ja, det er vi.
Og netop derfor tillader vi os at kræve noget af det medie der fylder så meget i den almindelige danskers hverdag. For hvis DU bruger tid på medierne, skal DE også bruge tid på dig, og det gør de sjældnere og sjældnere.

Følg og kommentér på denne blog, hvis du ligesom os har tænkt dig at tage den røde pille, kravle ned i kaninhullet, og afdække medierne, og det de forsøger at bilde dig ind er godt TV.

På forhånd tak.

Jeppe Morgenthaler & Jon Mikkel Hansen