torsdag, juli 19, 2007

Selvindsigt

På DRs hjemmeside er der i forbindelse med dr.dk tv (DRs streamede tv-udsendelser) en række faq der, hvis man løber dem igennem ovenfra og ned, efterlader især 2 klare pointer:

1) DR er i lommen på Microsoft.
2) DR ved godt selv at dr.dk tv er utilstrækkeligt as hell.
Førstnævnte punkt understreges eftertrykkeligt ved det faktum at Mac-brugere kun har mulighed for at se dr.dk tv i 1/4 så god kvalitet som pc-brugere. HVordan kan det overhovedet forsvares at DR således favoriserer Microsoft?

Sidstnævnte punkt kommer flottest til udtryk ved det åbenbart "hyppigt stillede spørgsmål"

Hvad betyder fejl 1072885327?

Svaret er smerteligt indlysende, for selvom DR for nylig opgraderede kapaciteten fra 1.000 til 2.000 samtidige brugere (ud af flere mio potentielle samtidige brugere vel at mærke) så stinker det altså stadig værre end et dødt stinkdyr:
  • Fejl 1072885327 betyder typisk, at DRs servere har travlt, og at der ikke er plads til flere brugere. Vi anbefaler, at du prøver igen senere på dagen.
Alene det faktum at DR indrømmer at det er et hyppigt stillet spørgsmål peger fuldstændigt entydigt på at der er behov for en bedre uploadkapacitet fra DRs side, før de kan tillade sig at kræve medielicens fra hele Danmark. Ikke i nogen anden forbindelse kan jeg forestille mig at man har den uhyrlige frækhed at indkræve betaling for en så mangelfuld, vekslende og ofte ikke-eksisterende service. Tyndt.