onsdag, januar 17, 2007

4 hjul og en efterligning

TV2's livsstilsredaktion må have god tid til at smide benene op og snuppe en lur ved redaktionsmøderne. 4 hjul og en overhaling er nok det tykkeste plagiat jeg længe har set.
Ligesom det er tilfældet med en (alt for) lang række danske programmer, har de tyvlånt hele programideen fra et amerikansk forbillede - i dette tilfælde MTV's originale Pimp My Ride, præsenteret med energi og stor underholdningsværdi af rapperen Xzibit. Lige fra programmets overordnede idé, til kameraføring og dramaturgisk opbygning er alt så godt som 100% magen til.
Men hvad gør TV2, når Xzibit med top prof. crew ikke opererer på denne side af Atlanten? De hyrer den allestedsenerverende og desværre også allestedsNÆRværende "livsstilsekspert" Gitte Madsen. Hun fik i dagens udgave af programmet sammensat en uspiselig temakage af lige dele Def Leppard, Marokko og B & O! I kid you not!
Det var de tre emner hun mente problemfrit kunne forenes i genoplivningen af en gammel postbil. Selvsagt et dødfødt vanskabt mareridt af stilforvirring.
På ét springende punkt er kopiproduktet dog afgørende anderledes. Hvor MTV har et hold på 10 mand og et budget der tillader rene mirakler, har TV2 hyret 4 venligtsindede mekanikere, hvis kunsteriske udtryk bliver afgrænset af Fru Madsens uhyrlige ideer, og derfor havner et sted mellem ligegyldigt og elendigt.
Hvornår indser TV2 at det kræver mere end en slidt kopimaskine at komme op med holdbare ideer til nye danske programmer?

Man ærgres.