fredag, januar 26, 2007

1000 og 0 mands eventyr

Det blev i dag afsløret at præcis 1.000 mennesker kan se DRs net-tv, samtidig. Det kan man så synes er ok, eller fuldstændig vanvittigt. Jeg hælder nok en smule mod det sidste.
Decideret pjaltet. Tag jer dog sammen.

6 Comments:

Blogger Jeppe Morgenthaler said...

PJALTET, ikke pjattet.
Jeg synes det er svært kritisabelt at sølle 1.000 mennesker kan se DRs net-tv samtidig. Der er vel over 2.000.000 computere i Danmark.

Pjaltet i betydningen ynkeligt/ beklageligt/for dårligt.

3:41 PM  
Blogger Kalle Kjær Kristensen said...

En generel betragtning til jeres blog (som skal have plusser for sproget, men lidt smæk for evnen til at reflektere over emnerne): overvej alternativet til licensen. I Danmark betales langt de fleste kvalitetsproduktioner helt eller delvist af licenskroner, mens TV Danmark og det ros laver Big Brother og Villa Medusa. Er det hvad I ønsker vores børn skal vokse op med?

Hvis vi skal have danske kvalitetsprogrammer, mangler jeg fortsat at se alternativer til licensen. Fantastiske internationale produktioner findes naturligvis, men ikke i et omfang der afdækker den danske kulturarv tilstrækkeligt.

9:45 PM  
Blogger Jeppe Morgenthaler said...

Kalle, gamle ven. Vi er langt henad vejen enige - problemet, som svar på dit indlæg, er jo at DR1 og TV2 med stormskridt nærmer sig niveauet for TV3, TV Danmark osv. Og når man ved at DR godt KAN lave godt kulturfjernsyn, så ærgrer det jo at de hovedsagligt fungerer som kalkérpapir (tak, Jon) for de andre kanaler. Deres produkter (Aftenshowet, Hit Med Sangen, Boogie og mange flere) bliver af en desværre hastigt faldende kvalitet.
Vi har ikke pt noget vandtæt alternativ til licensen, men synes at diskussionen skal starte et sted. Og da hverken TV2 eller DR ser ud til at ville ændre på den nedadgående kvalitetskurve...så må det være rimeligt at påpege det kritisable heri.

Det er en kedelig tanke at dine og mine børn skal vokse op med den til den tid udvandede udgave af vore dages i forvejen sløje programmer på TV2 og DR(1).

10:53 PM  
Blogger Nis Vraasø said...

Problemet med jeres ellers forrygende blog er, at I ikke har formuleret nogle kriterier for, hvad GODT fjernsyn er. I burde have et lille tillæg til jeres manifest, hvor I tager stilling til det. Det andet er sgu for uambitiøst. I har f.eks. et link til Musikbyrån. Mere af det.

Og hvorfor er det i øvrigt lige, at SVT tilsyneladende har en kulturredaktion der er flere hestemuler foran DR, når det gælder om at lave relevant og interessant fjernsyn. Man KAN altså godt lave lødigt fjernsyn for licensmidler. Vort svenske broderfolk viser vejen!
(Her er det vigtigt at se bort fra 'Alsang På Skansen')

1:19 PM  
Anonymous Anonym said...

På dr.dk/licens kan man læse følgende:
"Licensen er forudsætningen for, at radio, tv og Internet kan holdes helt fri af politisk indblanding, fri af reklamer og fri af andre kommercielle interesser.

Licensen går på tværs af etnicitet, religion, social status, kulturelle forskelle, økonomisk formåen og politiske interesser – og er således garanten for et nuanceret og uafhængigt syn på, hvordan man kan producere dansk underholdning, nyheder og aktualitet.

Var det ikke for licensen, kunne vi ikke opretholde vores orkestre, udvikle undervisningsprogrammer, levere dansk dramatik i verdensklasse og sikre nyhedsdækningen døgnet rundt. Og DR ville ikke kunne sende børneprogrammer af høj kvalitet hver dag året rundt.

Noget for de mange. Noget for de få. Noget for alle."

Man kan stille mange og gode spørgsmål til ovenstående erklæring, men personligt betaler jeg gladelig min del, ud fra følgende passus;
"Var det ikke for licensen, kunne vi ikke opretholde vores orkestre..."
For er DRs Big Band ikke netop rigelig grundlag for at smide årlige kr. 2150 i DRs sorte hul af en kaffekasse? For ikke at tale om det massive underskud på det nye byggeri, der jo skal dækkes af nogen. Historien har vist os, at hvis man dækker solidarisk, kommer ingen til skade, eller det vil sige, ALLE kommer til skade. Det er simpelhen det mest humane.

Og resten bliver købt af USA.

3:47 PM  
Blogger Jon Mikkel Hansen said...

En kommentar til Nis' fine opfordring til en defineren af godt fjernsyn. Jeg vil citere Thomas Helmig med ordene: "Forstå mig ret, det' fordi, at jeg ikke har noget godt at sig'. Det kommer nok en dag, når fornuften vender tilbage...".

Det er, alt andet lige, meget nemmere, at blive vred og indigneret over det vi ser i fjernsynet, end at puste lyserøde skyer op i røven på Danmarks licens-kanaler. Flere mere modne og positive kommentarer vil helt sikkert tikke ind i den nærmeste fremtid, men denne blog er opstået fra behovet for en tvingende nødvendig sikkerhedsventil for alt for længe indebrændte frustrationer. Så snart galden fortager sig, vil vi helt sikkert se mere lyst på tingene, og forholde os mere nuanceret til mediebilledet.

1:39 PM  

Send en kommentar

<< Home