mandag, februar 12, 2007

Hvordan slipper vi af med Michelle?

Jeg kan ikke engang huske hvornår det var, men begivenheden har fundet sted et sted i mit internetmørke, og er derfor ikke blevet kommenteret før nu.

Der er præmiere på Anders Rønnow Klarlunds nye film med Søren Pilmark, hvor han skal tonse rundt i landet og tage livet af Tommy Kenter og andre sørgelige eksistenser, "Hvordan vi slipper af med de andre", "Hvordan slipper vi af med de andre" eller hvad den nu hedder (for det har de landsdækkende kanaler på intet tidspunkt været enige om). En hurtig google-manøvre afslører at den første titel er den rigtige...

Michelle Bellaiche har inviteret Søren Pilmark i studiet til et af de mest bizarre og tænderskærende pinlige optrin i nyere dansk mediehistorie (og her er altså medregnet samtlige af Hans Pilgaards lommefilosofiske og "Go'Aften Danmark"- afrundende bemærkninger).
Det skal jo være så lunt på TV2, og derfor kan Michelle da ikke bare holde gode interview-skikke i hævd og undlade at lade al god opførsel og etik vælte overbord. Derfor spice'er hun interviewet op med, i stil med forhørene i filmen, pludselig at fremdrage en pistol-attrap fra sin lomme, og pege den på Pilmark. Til stort ubehag for Pilmark, og til stærke opkast-kramper hos séeren.

Nu begynder hun så at stille dybt tåbelige spørgsmål fra sine "cue-cards", mens hun vifter i luften med den tunge pistol, og næsten ikke kan samle sig ovenpå sin egen fantastiske spontanitet og vildskab. Med et smil som en flækket træsko, begynder hun at udbede sig hurtigere svar, for ellers vil hun efter eget udsagn trykke på aftrækkeren.

Jeg ved ikke om Søren Pilmark ikke var forberedt på interview-formen, men det så faktisk ikke ud som om han syntes det var helt lige så sjovt som Michelle åbenlyst gjorde. Da hun samtidig begynder at stille spørgsmålstegn ved ærligheden i hans svar, er det bare ikke sjovt længere, og endelig smider produceren noget rulletrappe-voxpop på, så Michelle kan blive kølet af.